Våre sponsorer

Neste kamp
Ingen flere kamper satt opp
LagP
1 Gjøvik 2 33
2 Forward SPK 30
3 Grüner 3 26
4 Prinsdal 2 26
5 Skedsmo 2 24
6 Aker Ishockeyklubb 24
7 Ski 2 20
8 Rosenhoff IL 16
9 Gamle Oslo Ishockeyklubb 11
10 Jordal IHK 7
11 Bøler Ishockeyklubb 3

Henrik Petersen er gått bort

En av Forwards store profiler fra klubbens glansperiode i ishockey på 40-50-60 tallet, har gått bort. Han døde på vei hjem fra Italia der hans store familie hadde feiret sønnens bryllup.

Henrik ble født 8. september 1935, og ble 79 år gammel.

I idrettsmiljøet i Gamlebyen der han vokste opp, var det lagidrettene fotball, håndball og ikke minst ishockey som gjaldt. Henrik drev med alle. Henrik ble norgesmester i ishockey 5 ganger. Han oppnådde 25 offisielle landskamper. Han spilte sin første offisielle landskamp mot Sverige på Jordal Amfi i åpningskampen i VM 1958. På samme lag spilte også hans to brødre, Annar og Christian (Kikkan).
 
Henrik var en eminent lagspiller, teknisk god. Som back var han spillende og konstruktiv. I par med en annen legende, Roar Bakke, dannet de Norges beste back par både på klubb og landslagsnivå.

Henrik deltok også aktivt i styrer i flere år. Henrik så viktigheten av å ta hånd om ungdommen. Han gjorde en viktig jobb som trener for yngre spillere i flere sesonger. Flere som etter hvert ble landslagspillere, hadde Henrik som sin første trener.

Ungdomsarbeid var viktig for Henrik. Han var initiativtaker/foregangsmann ved etablering av en ungdomsklubb i kjellerlokalene på Gamlebyen skole på slutten av 50-tallet. Et viktig forebyggende tiltak. Under Henriks kyndige og engasjerte ledelse ble Ungdomsklubben en kjempesuksess i Gamlebyen og det strømmet ungdom fra flere andre bydeler.

Etter hvert ble det også en jazzklubb. Flere av Norges beste jazzmusikere "debuterte" i jazzklubben til Henrik. Neste steg ble oppstart av Rondo i lokalene til restaurant Skansen, et bygg som dessverre ble revet. Onsdagskveldene på Rondo, et alkoholsfritt alternativ, ble også en kjempesuksess. Rondo var et begrep for alle Osloungdommer i flere år.

Jobben førte til at Henrik jobbet i utlandet i flere år. Da han kom hjem bosatte han og kona Ingrid seg i Verdal i Nord-Trøndelag. Med en mor fra Verdal og en far fra Levanger var det et naturlig valg. Henrik ble ansatt I Verdal kommune med arbeidsfeltet ungdom og kultur. Han ble etter hvert kultursjef i kommunen. Bla med ansvar for planlegging og gjennomføring av det årlige Stiklestadspelet, som under Henriks ledelse gjennomgikk en profesjonalisering som la grunnlaget for den suksessen det er i dag.

Henrik døde 29. juli 2014. Olsokdagen som jo er så nært knyttet til Olav den Hellige og slaget på Stiklestad 29. juli 1030. Et mer enn merkelig sammentreff?

Begravelsen fant sted i en fullsatt Stiklestad kirke med kommunens ordfører i spissen. Godordene var mange både fra familie, venner, ordfører og andre kulturpersoner. Familien fortalte om hvor snill, god og omtenksom Henrik alltid var. Gjennom sin kunnskap, kompetanse, omsorg for andre, store og små, uansett bakgrunn og hudfarge ble han en bauta i kommunens ungdoms- og kulturarbeid.

Lagkamerater fra ishockey tida følte oss stolte over Gamlebygutten og den posisjonen han hadde skaffet seg i kommunen.
 
Henriks død gjør nå at det er 4 spillere fra Forwards NM-lag i 1964 som har gått bort. I kronologisk rekkefølge er det:
Roar Bakke
Øystein Mellerud
Christian Petersen
Henrik Petersen

 

Skrevet av Lennart Sandberg
Oslo, 16.08.2014

 

Forward er evig takknemlige for Henrik sin innsats for klubben. Vi kondolerer og sender våre tanker til familien.